Program Pengurusan Hospitaliti MBA

program

Apakah Program Pengurusan Perhotelan MBA?

Secara amnya, Program Pengurusan Perhotelan MBA bertujuan untuk mengajar pelajarnya APK EVO888 untuk menerapkan kasih sayang, kemahiran komunikasi yang sangat baik dan kemampuan pengendalian orang yang mudah untuk meningkatkan kepuasan pelanggan dan memudahkan perkembangan pekerja. Program Pengurusan Perhotelan MBA anda juga mungkin fokus dalam pengurusan hotel dan restoran kerana di sinilah orang layak dan mengharapkan untuk mendapatkan kualiti perkhidmatan bertaraf dunia dan keramahan yang sangat baik. Terdapat beberapa pengurus perhotelan, bagaimanapun, yang dipekerjakan oleh agensi kerajaan seperti institusi amal atau unit perawatan kesihatan tetapi tempat-tempat ini biasanya dihuni oleh pengurus penjagaan kesihatan.

Adakah awak tahu?

Adakah anda tahu bahawa Program Pengurusan Hospitaliti MBA adalah program yang sangat dicari di AS, Eropah dan bahkan di Asia? Betul betul. Statistik terkini menunjukkan bahawa semakin banyak graduan sarjana muda mendaftar di program HM. Sebab yang dikemukakan oleh banyak orang adalah kerana peningkatan mendadak yang menawarkan perkhidmatan perhotelan sebagai perniagaan utama mereka. Sekiranya anda tidak perasan, ada hotel dan restoran di mana sahaja anda pergi. Selagi ada orang, makanan yang baik dan tempat penginapan yang baik diharapkan dapat diikuti.

Tempoh Program

Pada dasarnya, kebanyakan MBA mengambil masa sekurang-kurangnya 2 tahun untuk diselesaikan di hampir semua sekolah di AS dan juga negara-negara lain di dunia. Walaupun, selalu ada pengecualian untuk peranan tersebut. Salah satu contoh yang baik adalah MBA dalam talian. Oleh kerana MBA jenis ini biasanya diambil kerana kerjaya yang ada, kebanyakan pelajar dalam talian lebih suka menamatkan MBA dalam talian mereka bergantung pada jadual mereka, jadi ada kes di mana mereka akan memperoleh diploma setelah 3 tahun atau lebih.

Bagaimana saya layak untuk memperoleh ijazah sarjana dalam program ini?

Berikut adalah syarat khas / prasyarat yang diperlukan sebelum anda boleh mendaftar dalam program MBA-HM:

• Ijazah Sarjana Muda dalam bidang pentadbiran perniagaan, kejuruteraan, sains atau seni
• Lulus Ujian Kemasukan Pengurusan Siswazah (GMAT)

Catatan: GMAT tidak wajib untuk semua sekolah tetapi kebanyakan universiti perniagaan yang diakreditasi akan memasukkannya sebagai syarat.

Dalam perniagaan hotel dan perkhidmatan makanan sahaja, terdapat lebih 300,000 pengurus HM yang sudah bekerja. Tetapi jenis pekerjaan lain yang berlaku untuk pengurus perhotelan adalah:

• Pengurusan Kasino
• Pengurusan Jabatan Sumber Manusia
• Industri Perhubungan Awam
• Pemilik atau Pengasas Organisasi
• Pengurusan Muzium dan Pengebumian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *